OpleidingXL

Erkend kwalificeren en opleiden voor arbeidsmarkt: verkeer en veiligheid

OpleidingXL verzorgt diverse opleidingen op het gebied van verkeer en veiligheid. Wij werken samen met diverse opleiders waardoor kandidaten op meerdere momenten in een maand met opleidingen kunnen beginnen. Uiteraard werken wij samen met de beste opleiders in de branche! Je bent verzekerd van een uitstekende opleiding en hoge slagingskans!

Voor alle opleidingen kunnen wij maatwerkoplossingen bieden op het gebied van financiering en startdatum. Daarom zijn wij niet alleen een interessante opleider voor kandidaten maar ook voor gemeenten en re-integratiebedrijven.

Onze kracht is ook dat we ons opleidingsaanbod koppelen aan concrete vacatures en werkgevers in de branche. Daarmee kunnen we vaak baangaranties afspreken voor onze deelnemers.

Wij hebben een eigen opleidingslocatie in Rotterdam met eigen parkeergelegenheid en zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (metro-station Maashaven). Koffie, prachtig uitzicht op de Maashaven en goede opleidingen! Mooier kunnen wij het niet maken.

Uiteraard zijn wij erkend leerbedrijf bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Tevens zijn wij geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) waardoor wij als opleidingsinsituut ons scholingsaanbod btw-vrij kunnen factureren.

Opleiding Beveiliger

Als je stevig in je schoenen staat, verantwoordelijk en hulpvaardig bent en wilt werken in een dynamische omgeving dan willen we graag kennis met je maken!

Als beveiliger ben je inzetbaar op diverse terreinen. Het ene moment werk je als objectbeveiliger en het andere moment waak je over de veiligheid van concertbezoekers. Musea, luchthavens en waardetransporten: beveiligers kom je overal tegen. Naast “veiligheid” in het algemeen zijn beveiligers ook vaak actief in baliefuncties. Je bent dan het “visitekaartje” van het bedrijf.

Het  werk bestaat doorgaans uit drie kerntaken:

* Preventief : Het voortijdig signaleren van risico`s

* Proactief: Handelen bij een risico of calamiteit of voorkomen dat deze kan ontstaan.

* Dienstverlening : Een adviserende rol of licht administratief werk.

Het werk in de beveiligingsfunctie is dus afwisselend. Afwisseling in werkgebied maar ook in werktijden! Avond- en weekenddiensten horen erbij.

Tijdens een intake wordt er met je gesproken over het vak beveiliger en de mogelijkheden hierin. Tevens wordt je motivatie en je opleidingsniveau bekeken. De opleiding is op MBO2-niveau.

De minimumleeftijd om in de beveiligingsbranche te mogen werken is 18 jaar. Om in aanmerking te komen van een beveiligingspas wordt er door de Korpschef van politie een screening uitgevoerd. Belangrijk is hierbij is dat je in de laatste vier jaar  niet veroordeeld bent geweest voor het plegen van een misdrijf waarbij een geldboete is opgelegd, of als je in de laatste acht jaar veroordeeld bent wegens het plegen van een misdrijf waarbij een vrijheidsstraf is opgelegd, dan wordt die toestemming niet verleend en mag je geen beveiligingswerkzaamheden uitvoeren.

Opleidingsduur

De totale opleidingsduur is ongeveer 12 maanden. De eerste 12 weken heb je 1 dag per week les (van 9.00 – 15.30 uur)

Na je theoretische opleiding met hun bijbehorende examens per module ga je je werkboek invullen en wordt je klaargestoomd voor de praktische examens.

Werken als beveiliger is meer dan beveiliging alleen. Communicatie, vertrouwen en representativiteit zijn allemaal belangrijke onderdelen van het vak van beveiliger!

Wil je meer informatie? Bel dan met Erik de Nooijer, 010-4 206 622

Overige opleidingen

• Evenementenbeveiliger 

Een specialisatie van de functie beveiliger gericht op de specifieke taken rond grote evenementen.

• Havenbeveiliger

Een havenbeveiliger is een beveiligingsmedewerker die gespecialiseerd is in het werken in de haven.

• Verkeersregelaar

Een verkeersregelaar is in Nederland een persoon die de bevoegdheid heeft om instructies op te dragen aan weggebruikers

• Brand- en luikwacht

Als brand- en luikwacht houdt je je bezig met toezicht op werknemers, werkzaamheden en veiligheidsaspecten met betrekking tot besloten ruimtes. 

• BHV

Training Bedrijfshulpverlening

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het antwoord op de vraag “wat is VCA” is ook eenvoudig te beantwoorden, want VCA is in het leven geroepen om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Het zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers bewust zijn van de gevaren om zich heen. Een belangrijke cursus en verplicht bij de meeste functies in verkeer en veiligheid!

• Maatwerkopleidingen

Bij Werk XL kunnen individuele kandidaten en zelfs groepen worden aangemeld voor “mix-and-match” opleidingen om de kans op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk te maken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

(Opleiding XL is een handelsnaam van Veilig XL BV. Veilig XL is leerbedrijf en geregistreerd CRKBO en heeft een landelijke inkooprelatie UWV voor moeilijk bemiddelbare doelgroepen).