Werving & selectie

Werk XL is de werving- en selectiespecialist op het gebied van verkeer en veiligheid gevestigd aan de Maashaven in Rotterdam. Wij verzorgen opleidingen voor onder meer verkeersregelaars en beveiligers (inclusief stages en veelal met werkgarantie) en opleidingen voor diverse certificaten vakbekwaamheid.

De afgelopen vijf jaar hebben wij bijna vierhonderd werkzoekenden geholpen om weer hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Onze kandidaten zijn vooral mensen met een “afstand tot de arbeidsmarkt” zoals oudere werklozen, WWB- en Wajong gerechtigden maar ook mensen die vanwege een tatoeage of een mindere taalbeheersing moeilijk elders aan het werk komen. Bijna iedereen komt bij ons in aanmerking voor een kans en als het moet een tweede kans.

Uw gemeente heeft de ambitie om meer WWB-gerechtigden aan het werk te helpen. Wij willen graag met het volgend voorstel aan die ambitie meewerken.

Ons voorstel

Wij leiden per jaar uitkeringsgerechtigden op tot verkeersregelaar. Wij werven en selecteren in zeer nauwe samenwerking met uw gemeente voor onze partners die in de meeste gevallen een werkgarantie kunnen bieden.

Naast de opleiding voor verkeersregelaar leiden wij kandidaten ook op voor het certificaat VCA (Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Dit certificaat wordt veel gevraagd en vergroot de baankansen aanzienlijk.

De opleiding is kosteloos. Alleen bij een herkansing worden kosten gerekend.

Geschikte kandidaten kunnen doorstromen naar de opleiding Beveiliger 2.

Wat wij vragen

Geen vergoeding op basis van geld maar drie maanden “tijd” (gerekend vanaf de intake/aanmelding) om de uitkeringsgerechtigde op te leiden tot een direct inzetbare, gekwalificeerde verkeersregelaar.

Geen aanvullende contractvoorwaarden. Een uitzendovereenkomst en een gemiddelde ureninzet van 100-120 uur per periode 4 weken om uit de uitkering te geraken.

Continu aanlevering kandidaten (binnen de mogelijkheden van de wet- en regelgeving willen wij graag hierbij assisteren).

Onze voordelen

Eigen kantoor en opleidingsruimte aan de Maashaven, uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer
Vervoer naar opdrachten (eigen wagenpark)
Betrouwbare partners en uitstekende opleiders
Uitgebreid netwerk in de wereld van verkeer en veiligheid
Flexibel inzetbare en betrokken recruiters, eventueel werving- en selectie op werkpleinen en werkbeurzen
Aanvullende en maatwerk opleiding- en scholing bespreekbaar; van VCA tot Beveiliging
Landelijk UWV-contract
specialist in moeilijk bemiddelbare kandidaten
Nauwelijks wachttijd (twee opleidingsgroepen per maand.

Hebt u interesse? Neem dan contact op met Werk XL 010 4 206 622