Werkgevers / Payroll

Payroll bij Werk XL

Payrolling via Werk XL biedt u diverse voordelen:

  • Flexibiliteit: u zet uw medewerkers alleen in wanneer u ze nodig heeft én het duurt langer voordat u ze een onbepaalde tijd contract moet bieden (tot 5,5 jaar tijdelijke contracten);
  • De eerste anderhalf jaar van dag tot dag opzegbaar;
  • Financiële risico’s nemen af; geen kosten bij ziekte;
  • Altijd volledig inzichtelijke personeelskosten;
  • Minder tot geen personeelsadministratie.

Waar moet u opletten bij payrolling?

Let altijd goed op wanneer u verschillende payrollbedrijven gaat vergelijken. De payrolltarieven die geboden worden zijn erg uiteenlopend en ook de voorwaarden van een payrollbedrijf kunnen verschillen.

Wat u in ieder geval moet weten is dat u als opdrachtgever(inlener) aansprakelijk blijft voor de afdrachten van loonbelasting en de premies voor de sociale verzekering. PayingIT biedt hiervoor als oplossing de G-rekening. Dit is een geblokkeerde rekening waarmee PayingIT als payrollbedrijf enkel de belastingdienst kan betalen. De G-rekening dekt u in tegen naheffing van de loonheffingen en de wet keten aansprakelijkheid.

Daarbij zijn on-gecertificeerde payrollbedrijven een aandachtspunt. Werk XL beschikt over de NEN-4400 en een verklaring van de Stichting Normering Arbeid, daarnaast zijn wij volledig lid van de NBBU. Lees hier meer over de voordelen van payroll bij Werk XL.

U wilt meer weten over payrolling bij Werk XL?

Benieuwd welke voordelen payroll voor uw bedrijf kan leveren? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

shutterstock_127599866-600x391